Magistrații de la Curtea de Apel Cahul au amânat astăzi din nou examinarea dosarului pe numele lui Ilan Șor, care a fugit din R. Moldova în iunie 2019 și s-ar afla acum în Israel.

Dosarul se află în această instanță din primăvara anului 2018, iar ședințele sunt amânate în continuu, inclusiv din cauza unei expertize solicitate de avocații lui Șor care nu ajunge la Curtea de Apel Cahul.

Ministrul Justiției Fadei Nagacevschi a catalogat amânarea ședinței de astăzi drept „situație ridicolă” și a solicitat verificarea magistraților, dar și a procurorilor care au tangență cu acest caz.

„Urmare a situației deja ridicole în legătură cu modul de examinare a cazului în care este vizat domnul Șor, anunț că, în calitate de membru CSM și CSP, depun sesizări pe numele judecătorilor ce examinează aceasta speță, dar și pe reprezentanții organului procuraturii care reprezintă acuzarea de stat în cadrul procesului de judecată, pentru a fi verificați din punct de vedere disciplinar, dar și prin prisma calificării acestora. Totodată, voi sesiza ANI să verifice acești funcționari de stat”, a scris ministrul pe Facebook.

Menționăm că Ilan Șor a fost condamnat în vara anului 2017 la șapte ani și jumătate de închisoare pentru delapidarea și spălarea a cinci miliarde de lei din sistemul bancar. Acesta nu a mai ajuns la închisoare, dar s-a făcut deputat, acum lipsit de imunitate parlamentară și anunțat în căutare internațională.

sursa: ziarulnational.md