Institutul „Pro Vest” continuă seria de dezbateri în cadrul Platformei „Moldova în dialog”. De data aceasta, subiectul discuțiilor vizează reforma în justiție. Evenimentul va fi moderat de jurnalista de investigații Mariana Rață, avându-i în calitate de experți pe judecătorii Mihai Murguleț și Victoria Sanduța, șeful suspendat al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, avocata și expertul anticorupție Cristina Țărnă, precum și președinta Centrului de Investigații Jurnalistice, Cornelia Cozonac.

Organizatorii își propun să abordeze frontal și să clarifice cele mai importante și, deseori, controversate subiecte din societate.

Evenimentul, cu tema „Reforma în justiție între selectivitate și interese”, se va desfășura miercuri, 26 februarie, începând cu ora 18:00, în incinta Summit Events&Conference Center, din str. Tighina 49/3, Sala New York.

Aceasta este a doua dezbatere din cadrul Platformei „Moldova în dialog”, desfășurată de Institutul „Pro Vest”. Prima ediție de acest fel a abordat problema școlilor cu predare în limba română din regiunea transnistreană. Directorii acestor instituții de învățământ au relatat despre provocările cu care se confruntă, dar și și-au împărtășit realizările în funcția de manageri. La eveniment au fost prezenți deputații Octavian Țîcu și Iurie Reniță, directorul Bibliotecii „Onisifor Ghibu” din capitală, Vitalie Răileanu, directorul executiv al „Promo-Lex”, Ion Manole, precum și Inna Negrescu-Babuș, director al Institutului „Pro-Vest”.

Detalii: Dezbatere publică la Chișinău: Școlile cu predare în limba română din Transnistria, încotro?

Institutul „Pro-Vest” este un centru de analiză și expertiză independent, care se axează pe cercetarea socială și academică a domeniilor politice, economice, culturale și educaționale, de justiție, securitate din R. Moldova. Misiunea Institutului este de a contribui la consolidatea capacităților instituționale în vederea susținerii procesului de integrare a Republicii Moldova în spațiul cultural, educațional, economic, social românesc și euro-atlantic în general.