Replicile acide au răsunat, astăzi, nu doar în sala Parlamentului. Și la ședința Consiliului Municipal Chișinău, aleșii s-au întrecut în spectacole. Consilierul Partidului Șor, Valeri Klimenko, a fost la un pas de a fi dat afară din sală. Președintele ședinței a solicitat intervenția poliției.

Totul a început de la acuzațiile lui Klimenko la adresa socialistului Vasile Chirtoca. Consilierul din partea Partidului Șor, încălcând prevederile Regulamentului, a declarat că, din cauza abuzurilor comise de alesul din partea PSRM, bugetul municipal ar fi fost prejudiciat cu 4,2 milioane de lei.

Din cauza unui teren din proprietatea orașului, care a intrat în posesia lui Chirtoca”, susține el.

Întrucât acesta a blocat tribuna și a încălcat Regulamentul, președintele ședinței, Victor Poleacov, i-a închis microfonul. Acesta însă a continuat să vorbească la megafon. Pentru a-l scoate din sală, acesta a cerut intervenția oamenilor legii.

Rog intervenția poliției! La următoarea ședință să fie prezentă poliția aici!”, s-a indignat consilierul.

Ulterior, Valeri Klimenko a părăsit tribuna. Chiar și așa, președintele ședinței a pus la vot aplicarea unui avertisment pentru consilierul „Șor”. Inițiativa nu a întrunit numărul necesar de voturi.