Au apărut noi detalii despre bărbatul care a fost reținut săptămâna trecută, într-un local din Chișinău, de către ofițerii INI și mascații de la Fulger, după ce l-a amenințat cu moartea și l-a șantajat pe un alt bărbat, la comanda ex-soției acestuia. Șantajistul s-a dovedit a fi un fost ofițer al Serviciului de Informații și Securitate, iar după ce a fost lăsat în libertate de procurori, acesta a continuat să-și amenințe victima.

Este vorba despre bărbatul de 40 de ani, care, potrivit unui comunicat al IGP, a fost reținut în data de 13 februarie, într-un local din centrul capitalei, în timp ce amenința cu moartea un alt bărbat în vârstă de 38 de ani. 

„Comanditarul infracțiunii de șantaj, o femeie în vârstă de 36 ani, fiind în proces de divorț cu soțul acesteia, un bărbat în vârstă de 38 ani, și aflându-se în conflict de partajare a averii dobândită în timpul căsătoriei, s-a adresat la suspect, pentru ca ultimul, prin amenințări cu aplicarea violenței și moarte, să-l impună pe soțul său să se dezică de casa de locuit, automobile și mai multe afaceri”, anunța atunci IGP într-un comunicat de presă.

Surse apropiate anchetei, sub protecția anonimatului, ne-au comunicat că șantajistul s-a dovedit a fi Vladimir C, un fost ofițer din cadrul SIS, care a activat în cadrul instituției mai bine de 10 ani și a fost concediat în anul 2010, după ce ar fi avut unele tulburări psihice.

Acesta, timp de două luni, în comun cu alte persoane, a amenințat cu moartea și constrângere fizică și psihică, victima, dar și rudele acestuia. După ce a fost prins în flagrant, bărbatul a fost reținut pentru 72 de ore, însă, în loc să fie plasat în arest preventiv, procurorii l-au lăsat în libertate.

Imediat cum s-a văzut ieșit din izolator, șantajistul a continuat să-l amenințe cu moartea pe fostul soț al celei care a apelat la „serviciile” sale, însă a fost reținut din nou. Aceleași surse susțin că bărbatul a fost escortat la Spitalul Clinic de Psihiatrie „Codru”, unde a fost încarcerat pentru 30 de zile.

Totodată, s-a stabilit că același ex-angajat SIS, la sfârșitul lunii ianuarie anul curent, a fost implicat într-un conflict în trafic la intersecția străzii Vlaicu Pârcălab cu strada București. Din imaginile video surprinse de martorii oculari, se vede cum Vladmir C. a coborât dintr-o mașină de teren de marca Range Rover, s-a dezbrăcat de cămașă, și, înarmat cu un cuțit, a spart pneul unui alt automobil.

(sursa video: ProTV.MD)

În primul caz, pe numele său a fost pornit un dosar penal pentru șantaj și riscă de la 5 la 7 ani cu amendă în mărime până la 67 500 lei, iar în cel de al doilea caz a fost pornit un dosar penal pentru huliganism și riscă de la 50 de mii de lei sau până la trei ani de închisoare.