Șeful Poliției Criminale din cadrul IP Criuleni a fost prins de ofițerii Serviciului Protecție Internă și Anticorupție al MAI, în timp ce transporta un microbuz cu marfă de contrabandă adusă din Ucraina. Acesta se ocupa cu contrabanda în timpul orelor de lucru.

Surse ale Deschide.MD ne-au spus că operațiunea de reținere a ofițerului a avut loc în data de 18 februarie curent, în jurul orei 12:30, la intrarea în orașul Criuleni, imediat după ce a trecut de postul intern.

Omul legii se deplasa cu un microbuz de marca Mercedes-Benz Vito, când a fost tras pe drepata de un echipaj INP și verificat de ofițerii SPIA. Conform acelorași surse, în microbuz a fost depistat un lot de încălțăminte în cantități comerciale, fără acte de proveniență, care ar fi fost adus din Ucraina. Angajații SPIA încă nu au stabilit valoarea mărfii, dar aceasta a fost ridicată și urmează să fie identificate toate circumstanțele cauzei.

Totodată, pe numele șefului Poliției Criminale din cadrul IP Criuleni a fost dispusă o anchetă de serviciu, dar și i-a fost  întocmit proces verbal cu privire la contravenție, prevăzută de art. 232 alin. (1) Cod Contravențional, fiindu-i aplicată amendă pentru încălcarea prevederilor Regulamentului circulației rutiere.