Ambasadorul Republicii Populare Chineze la Chișinău, Zhang Yinghong a declarat miercuri, într-o conferință de presă, că "pentru cetățenii moldoveni, riscul infectării cu coronavirus este mic", notează MOLDPRES.

El a precizat că numărul cazurilor de infectare cu coronavirus peste hotarele statului chinez este redus.

"În afara Chinei s-au înregistrat 683 de cazuri de infecție, ceea ce reprezintă sub 1 la sută din totalul de cazuri confirmate. Vestea bună este că există 14 376 de pacienți vindecați și externați, ceea ce înseamnă că epidemia este controlabilă, prevenibilă și vindecabilă", a remarcat Zhang Yinghong.

Ambasadorul a specificat că cei 300 de cetățeni moldoveni care activează în China beneficiază de tot sprijinul statului chinez pentru a nu fi infectați. China a oferit sprijin tuturor cetățenilor străini aflați pe teritoriul țării pentru a avea acces la măsurile de prevenire a virusului.

Diplomatul a adăugat că Ambasada Chinei a menținut o comunicare strânsă cu Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, cu Ministerul Sănătății și Agenția Națională pentru Sănătate Publică și alte instituții de stat din R. Moldova pentru a împărtăși situația epidemiologică și a consolida măsurile preventive.