Sunt dornici de muncă şi dispuşi să înveţe, însă angajatorii nu se lasă uşor înduplecaţi de aceste aparenţe. Este realitatea cruntă prin care trec persoanele de peste 50 de ani, la angajare. Conform unui raport elaborat în 2018, cele mai multe cazuri de discriminare în câmpul muncii, peste 45 la sută, au la bază statutul de pensionar.

Cei trecuţi de 50 de ani se plâng că angajatorii nu-i mai bagă-n seamă după ce le văd vârsta.

„Oamenii nu găsesc lucru după specialitate, după posibilităţile lui. Mai uşor pleacă după hotare”; „La noi ca să te aranjezi undeva, nu le trebuie experienţă, dar mai tineri, mai ageri la putere”; „La etapa de astăzi se cer mari cunoştinţe, limbile străine”; „Nu lucrez nicăieri. Nu mă primeşte am încercat şi sigur că nu mă aranjază 600 lei că sunt la grupă”; „Pensia nu ne ajunge şi vrem să lucrăm. Eu de exemplu vreau să lucrez dar nu toată ziua, o jumătate de zi, dar oficial”; „Nici nu primesc la lucru. Când te văd nici nu vor să asculte. Ei ştiu că trebuie să dea şi salariul şi pensia şi nu au de unde”, sunt doar câteva dintre declarațiine șomerilor.

Autorităţile spun că antreprenorii care vor angaja vârstnici şi persoane cu dizabilităţi vor beneficia de înlesniri. 

 „Vor beneficia de subvenţii lunare în sumă de 30 de procente din salariul mediu pe economie pe anul precedent pentru fiecare persoană, timp de 6 luni de zile. De aici şi angajatorul câştigă că are specialişti, de altă parte şomerul care este în căutarea unui loc de muncă. Nici un domeniu nu trebuie să discrimineze persoanele pe gen şi vârstă. Este legea cu privire la asigurarea egalităţii. Dacă persoana, decide să meargă la angajator, persoana are calificativul dat şi poate să se angajeze”, susţine Ala Kuciuk, şef la Centrul de Apel şi Comunicare, Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă.

Potrivit Codului Muncii, persoanele ajunse la vârsta de pensionare pot fi angajate oficial pentru o perioadă de până la doi ani. Aproximativ 30 la sută din numărul total al şomerilor au vârsta de peste 50 de ani.

Moldova 1