Un tânăr a fost condamnat la 22 de ani de închisoare, după ce acum 5 ani, împreună cu alți patru tineri, a lovit fără milă un bărbat cu care consumaseră împreună alcool, apoi l-au dus în afara orașului, unde l-au incendiat, deși mai dădea semne de viață. La scurt timp după crimă, acesta a fugit peste hotare și a fost reținut abia anul trecut în Ucraina, de unde a fost extrădat, iar recent a fost condamnat.

Potrivit unui comunicat al PG, acesta a fost condamnat la 22 de ani de închisoare și obligat să achite în folosul succesorului părții vătămate un prejudiciu moral și material de 50 de mii de lei. În plus, el va achita în contul statului și cheltuieli judiciare în sumă de 24 de mii de lei.

„Procurorii au demonstrat vina bărbatului din Vulcănești în instanță, acesta fiind condamnat pentru patru capete de acuzare - răpirea unei persoane, omor intenționat, trecerea ilegală a frontierei de stat și huliganism agravat, iar sentința este cu drept de atac.Crima a avut loc în aprilie 2015, într-o locuință din orașul Vulcănești, când inculpatul, împreună cu alți patru complici, au bătut crunt, cu un lanț și o rangă metalică, un bărbat, cu care au consumat împreună alcool. Ulterior, agresorii au urcat victima în portbagajul unei mașini și s-au deplasat în afara orașului, unde au continuat să-l lovească și l-au incendiat, chiar dacă mai dădea semne de viață”, se arată în comunicatul PG.

Potrivit probatoriului, aceștia și-au continuat cheful până cadavrul a ars complet, iar a doua zi au adunat rămășițele carbonizate și le-au aruncat într-o fântână pe un câmp.

Imediat după crimă, inculpatul a părăsit teritoriul republicii, fiind anunțat în căutare internațională. În vara anului trecut el a fost reținut în Ucraina și extrădat în Republica Moldova pentru a fi tras la răspundere penală.

Ceilalți patru complici au fost reținuți și deferiți justiției imediat după crimă, fiind condamnați atunci la 22, 23 și 24 de ani închisoare, cel de-al patrulea primind detenție pe viață.