Primarul orașului Orhei Ilan Shor rămâne pentru încă 30 de zile în arest la domiciliu. Decizia a fost luată de instanță acum câteva minute în urmă.

Procurorul care instrumentează cazul, Andrei Băieșu a declarat că instanța a decis ca primarului orașului Orhei Ilan Shor să rămână pentru încă 30 de zile în arest la domicliu.

„După ce verificăm toate demersurile depuse în instanță parcurgem la cercetarea nemijlocită judecătorească”, a declarat Băieșu. 

De cealaltă parte avocații spun că această încheiere judecătorească este una neîntemeiată.

„Acuzarea a venit cu argumente repetitive. Informația despre martorii acuzării o vom face publică numai în cazul în care aceasta va fi coordonată cu partea acuzării. Decizia de astăzi o vom contesta la Curtea de Apel”, a declarat avocatul Iulian Balan. 

Amintim că Ilan Shor a fost reținut la 22 mai, pentru 72 de ore, într-un alt dosar intentat pe numele lui şi care vizează o escrocherie în proporții deosebit de mari și spălare de bani, acțiuni comise în perioada când a deținut funcția de președinte al Băncii de Economii din Moldova. Ulterior, primarului de Orhei i-a fost prelungit mandatul de arest cu 30 de zile.

Shor are statut de învinuit și într-un dosar pornit încă în 2014. În cadrul anchetei pe cauza respectivă, CNA şi Procuratura Anticorupţie au făcut, la începutul lunii februarie 2015, percheziții la domiciliul lui celui în cauză, el fiind adus ulterior la sediul Centrului Național Anticorupție pentru audieri.