Poliţiştii de frontieră au găsit peste 400.000 de ţigări în trenul Chişinău - Iaşi - Bucureşti. Contrabanda era ascunsă în diferite locații din vagoanele unui tren internaţional, care urma să intre în România din Republica Moldova.

În data de 16 februarie a.c., în jurul orei 21.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Iași Feroviar, pe sensul de intrare în România, s-au prezentat, pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei de stat, călătorind ca însoțitori ai unor vagoane ale trenului accelerat 401, de pe cursa Chişinău – Iaşi - București, şase cetățeni români, cu vârste cuprinse între 35 şi 48 de ani.

„În baza unor informaţii deţinute, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Iaşi, împreună cu lucrătorii vamali, au desfăşurat o acţiune specifică, pe timpul căreia au efectuat un control asupra vagoanelor trenului. Astfel, au fost descoperite ascunse și nedeclarate, în cuşetele de serviciu, în plafoane, deasupra şi dedesubtul chiuvetelor de la capătul vagoanelor nr. 1, 2 şi 4, respectiv, în pereţii din capătul vagonului nr. 6, 410.780 de țigarete (20.539 de pachete), de proveniență R. Moldova”, se arată într-un comunicat al Poliției de Frontieră de peste Prut.

Conform prevederilor legale, a fost luată măsura ridicării ţigaretelor în valoare totală de 293.913 de lei, în vederea confiscării și sancționarea contravenţională a persoanelor cu amenzi în valoare totală de 50.000 de lei. Deoarece unul dintre cei şase însoţitori a mai fost descoperit în decursul ultimului an încercând să introducă ilegal ţigarete, acesta este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă.