Consilierul municipal Ruslan Verbițchi acuză Primăria că apără interesele unui agent economic. Mai exact, a Firmei Comerciale de Producţie „Alex-Neosim”, fondatorul căreia este Leonid Roitman. Învinuirile sale vin în contextul în care reprezentantul acestei companii, Ghenadie Botezatu, a fost numit în funcția de vicedirector la Piața Centrală. Potrivit lui Verbițchi, acest agent economic are o mulțime de obiecte privatizate in jurul pieței, inclusiv toaleta de pe teritoriul acesteia.

„Un vicedirector al Pieței Centrale reprezintă întreprinderea „Alex-Neosim”. Această întreprindere este reprezentată de Leonid Borisovici Roitman. Eu nu știu ce legătură are Primăria cu el, poate doamna Ionesii a acceptat această numire în funcție. Să analizăm planul Pieței Centrale, ce ține de întreprinderile care sunt reprezentate acolo, compania „Alex-Neosim” are, la momentul de față, o mulțime de teritorii neautorizate, începând cu porțile de la intrarea în piață de pe strada Armenească, intrarea pe porțile de pe strada Bulgară, două clădiri galbene în mijlocul pieței centrale, însuși veceul, care a fost public, a întreprinderii Piața Centrală, a ajuns să fie privatizat”, a declarat Verbițchi în cadrul ședinței de astăzi a Primăriei. 

Și pe pagina sa de Facebook, Botezatu a indicat că este director al companiei „Alex-Neosim”.

Consilierul mai spune că „aici deja este vădit un conflict de interese” și că „prin aceste numiri, primăria apără interesele unui singur agent economic”.

La întrebarea „Cum a ajuns această persoană în funcție?”, viceprimarul Inga Ionesii, care mai este și responsabilă de activitatea pieţei centrale din capitală, a spus că n-a semnat numirea lui Botezatu în funcție și acuză fosta conducere de toate ilegalitățile.

„Tot dezastrul care se întâmplă a fost făcut de fosta conducere. Eu nu am semnat nimic privind numirea lui Botezatu în funcție. Despre ce vorbiți acum, nu sunt la curent. O să mă documentez”, a spus Ionesii. 

Anterior, Verbițchi scria pe pagina sa de Facebook că au fost numiți doi vicedirectori la Î.M. „Piața Centrală” - Ina Gusarenco și Ghenadie Botezatu.

Reprezentanții Î.M. „Piața Centrală” nu au fost de găsit la telefon pentru a confirma numirea acestora. 

Amintim că, de pe data de 12 februarie, Î.M. „Piața Centrală” are un nou director interimar. Este vorba despre Ion Pîntea, fost consilier în Cabinetul fracțiunii PSRM din Parlament și asistent al deputatului Corneliu Furculiță.

Detalii: Fost consilier al socialiștilor în Parlament, numit șef interimar la Î.M. „Piața Centrală”