Chișinăul nu-i oraș, este un sat mare cu troleibuze. Declarația aparține viceprimarului municipiului Chișinău, Victor Chironda, făcută în cadrul ședinței de astăzi a primăriei, după ce pretorii au prezentat situația din sectoarele capitalei.

Chironda susține că în primărie există oameni cu mai multă experiență și ar trebui să știe cum s-a ajuns în situația asta, deoarece datele prezentate de pretori lasă de dorit. 

„Cifrele și lucrurile pe care le spuneți dvs. sună a „noutăți de pe front”. Cum s-a  ajuns în așa situație, de ce în orașul ăsta ficare face ce vrea? Mii de șure, mii de garajuri, mașini abandonate, garduri ilegale, terenuri ocupate abuziv. Și eu nu vorbesc de construcții ilegale, în comaparție cu tot ce se face, plus minus construcțiile încă au legalități. Mai au un certificat, o autorizație, dar construcțiile le vom discuta separat. Acesta nu-i oraș, acesta-i sat mare cu troleibuze”, a declarat Chironda în cadrul ședinței. 

Totodată, viceprimarul le-a replicat pretorilor că au pe sector mii de obiecte neautorizate, și i-a întrebat dacă „informația era cunoscută și ei abia acuma se face publică”.

„Vă rugăm să vă faceți ordine în preturi. Pretorii poate să aibă intenții bune, dar eu am auzit foarte multe lucruri despre colaboratorii voștri. Pretorii și primarii vin și pleacă, dar oamenii rămân bine-merci ani de zile în funcții și asigură mlaștina asta”, a menționat viceprimarul. 

Chironda a avertizat pretorii de sector că au o lună de zile să facă ordine în preturi.