Președintele Igor Dodon este criticat pentru multitudinea de poze făcute pe culuarele unor evenimente de talie mondială la care participă. Așa s-a întâmplat și în cadrul Conferinței pentru Securitate de la Munchen, de unde Igor Dodon s-a împărțit cu poze alături de Secretarul de Stat al SUA, Mike Pompeo, cu care ar fi discutat despre „fugrul din Moldova, Vladimir Plahotniuc”, dar și cu președintele Franței, Emmanuel Macron, pe care l-ar fi invitat să „întreprindă o vizită oficială în Moldova”.

„Se spune că, dacă e să stai în trecerea spre veceul de la Conferința de Securitate de la Munchen, atunci în jumătate de zi te poți întâlni cu jumătate din Adunarea Generală a ONU”, a scris pe pagina sa de Facebook fostul deputat comunist Grigore Perenco, actualmente stabilit în Germania.

„Domn' Președinte, mai aveți? Lăsați epotajul și apucați-vă de treabă. E timpul după 3 ani 3 luni. Nu credeți?”, a întrebat expertul Iulian Groza, fost viceministru de Externe, distribuind poza președintelui alături de omologul său francez. „L-a prins pe Macron la ieșirea din veceu. Asta da... Politică externă”, a comentat co-fondatorul Centrului de Resurse Juridice din Moldova Ion Guzun.

Și jurnalista Sorina Ștefârță a făcut haz de postările șefului statului:

 „Albumul „Fotografii de pe coridoare” este completat, de două zile încoace, cu flash-uri de pe holurile Conferinței pentru Securitate de la Munchen. Între timp, tot la Munchen, președintele ucrainean Volodimir Zelenski răspunde dezinvolt, în engleză, la întrebările lui Christiane Amanpour, o celebritate mondială în jurnalism și care nu întreabă pe oricine... Hai, monsiu Macron, vino odată la Chișinău, că de-am am obosit cu toții de când te cheamă!”

Nu în ultimul rând, jurnalistul Ștefan Grigoriță a menționat, cu referire la poza lui Dodon cu Macron, că „așa de repede „au ajuns la un numitor comun” încât nici măcar o poză normală, neblurată nu au apucat să facă”.

Este de menționat că nu este pentru prima dată când președintele Igor Dodon face exces de poze cu diferite personalități ale lumii, făcute în treacăt. Spre exemplu, după vizita de la Ierusalim al președintelui Igor Dodon, la ceremoniile de comemorare a Holocaustului, fostul premier moldovean Ion Sturza la fel l-a luat în derâdere pe șeful statului.

„Asta e tare!!! “M-am întâlnit cu 20 de șefi de state în drum spre și de la ... pisuar!” Știu, suntem profund provinciali. Dar un pic de decență nu strică. Să alergi pentru un selfie după oameni?!”, scria atunci Sturza.

sursa: realitatea.md