Autorităţile ieşene investighează moartea suspectă a unui copil de şase luni, originar din Republica Moldova, care ar fi fost sufocat, din greşeală, de mama sa. Tatăl bebeluşui este deputat în Parlamentul Republicii Moldova.

Potrivit unor surse juridice, deputatul moldovean, de 44 de ani, şi soţia sa, de 35 de ani, s-au cazat în seara de 15 februarie la Hotel Internaţional din Iaşi. Cei doi au venit la Iaşi împreună cu bebeluşul lor, de şase luni, scrie adevărul.ro

De altă parte, News.ro scrie că ar fi vorba despre deputatul moldovean Angel Agache.

Solcitată telefonic de Deschide.MD, Ioana - Laura Bîlea, ofițerul de presă al I.P.J. Iași, a declarat că nu confirmă și nici nu infirmă această informație, dar nici nu ne poate oferi mai multe detalii despre acest caz din motiv că nu are mandat de mediatizare din partea procurorilor, dar și nici din partea părților vizate.

Totodată, presa de peste Prut scrie că, în jurul orei 4.30, mama a sunat la 112 şi a anunţat că bebeluşul a murit. Femeia a spus că, în timpul nopţii, ar fi dormit în acelaşi pat cu băieţelul şi, din greşeală, l-ar fi sufocat. Mama ar fi recunoscut că a dormit peste copil.

La faţa locului au ajuns echipaje de Poliţie, ancheta fiind coordonată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Iaşi. Va fi înregistrat dosar pentru moarte suspectă.

Cercetările vor fi efectuate de Secţia de Poliţie competentă teritorial, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi”, ne-a spus Monica Palaghia, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi.