Au apărut noi detalii despre tragicul accident în care a fost implicat un microbuz cu moldoveni joia trecută pe o austradă din Ungaria. Cei nouă moldoveni care se aflau în microbuz sunt orginari din raionul Dondușeni și se duceau la muncă în Cehia.

Un consătean de-al tânărului  decedat, după ce microbuzul s-a izbit într-un TIR, ne-a spus că acesta s-ar fi dus la fratele său mai mare, care este plecat de mai mulți ani la muncă peste hotare.

Interocutorul nostru a ținut să precizeze că pasagerii microbuzului erau din localitatea Sudarca, Plop și Horodiște, din raionul Dondușeni, dar și că aceștia se duceau la muncă în Cehia.

Am încercat să aflăm mai multe detalii de la Anatolie Lisnic, primarul localității Sudarca, satul din care ar fi de baștină tânărul decedat, însă dânsul pe un ton arogant ne-a spus că nu cunoaște nimic și a închis apelul.

Amintim că joi, 13 februarie, doi cetățeni ai R.Moldova, un tânăr de 25 de ani și un bărbat de 53 de ani au murit, după ce microbuzul cu care se deplasau a intrat violent în remorca unui TIR.

FOTO // Un microbuz cu moldoveni s-a izbit într-un TIR în Ungaria. Sunt morți și răniți