„Se eliberează imediat din sala de judecată, dacă nu este arestat legal în alte cauze, cu stabilirea restricțiilor și obligațiilor: să nu părăsească țara fără acordul scris al instanței de judecată, să comunice instanței de judecată orice schimbare de domiciliu, să se prezinte la instanța de judecată ori de câte ori este citat, să nu intre în legătură cu partea vătămată și martorii”, a declarat judecătoarea Ana Cucerescu.

Vasile Flotea, avocatul lui Morari a declarat pentru Deschide.MD că termenul pentru care clientul său a primit control judiciar este de 60 de zile menționând că în acest timp apărarea va susține că clientul său este nevinovat. 

Amintim că fostul procuror al Procuraturii Anticorupție spune că dosarele în care are calitate de învinuit au apărut din motiv că s-a împotrivit sistemului. Acesta a argumentat învinuirile aduse de colegii săi în timp ce aștepta decizia instanței de judecată referitor la măsura preventivă.

Detalii: V.Morari: Ce se întâmplă este un fel de pedeapsă pentru opunerea de rezistență împotriva sistemului

Anterior, Viorel Morari a declarat că dosarele sale ar fi fost fabricate de „președintele statutului, Igor Dodon, conducerea Procuraturii Generale, inclusiv și a unor adjuncți ai instituției”. 

Detalii: Viorel Morari: Am fost reținut la comanda politică a lui Igor Dodon

De precizat este că, în luna decembrie, Viorel Morari, pe atunci șef al Procuraturii Anticorupție, a dispus investigarea dosarelor care l-ar viza peșeful statului Igor Dodon, dar și Partidul Socialiștilor. Mai exact, este vorba despre finanțarea ilegală a formațiunii cu bani din Federația Rusă, fapt recunoscut de Igor Dodon, într-o discuție cu liderul de atunci al democraților, Vlad Plahotniuc.

Detalii: Reluarea dosarului pe finanțarea externă a PSRM, cauza înlăturării din funcție a lui Morari