Un bărbat a fost amenințat cu moartea ca să renunțe la avere în favoare fostei sale soții. Șantajistul a fost reținut ieri de către mascații de la „Fulger” într-un local din captială.

Potrivit unui comunicat al IGP, persoana reținută este un bărbat în vârstă de 40 ani, locuitor al capitalei. Dânsul a fost reținut în flagrant de către polițiști și procurori, în timp ce amenința victima cu moartea.

„Ca urmare a măsurilor speciale de investigație efectuate de către ofițerii Direcției Combaterea Crimei Organizate a Inspectoratului Național de Investigații sub conducerea Procuraturii municipiului Chișinău, au stabilit că, comanditarul infracțiunii de șantaj, o femeie în vârstă de 36 ani, fiind în proces de divorț cu soțul acesteia, un bărbat în vârstă de 38 ani și aflându-se în conflict de partajare a averii dobândită în timpul căsătoriei, s-a adresat la suspect, pentru ca ultimul, prin amenințări cu aplicarea violenței și moarte, să-l impună pe soțul său să se dezică de casa de locuit, automobile și mai multe afaceri”, se arată în comunicat.

 Astfel, urmărind scopul dobândirii bunurilor altei persoane prin șantaj, autorul infracțiunii, pe o perioadă de două luni, în comun cu alte persoane, amenința cu moartea și constrângere fizică și psihică, victima, dar și rudele acestuia.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală pentru comiterea infracțiunii de șantaj, iar persoanele culpabile riscă închisoare de la 5 la 7 ani cu amendă în mărime până la 67 500 lei, potrivit art.189 alin.(2) Cod penal al RM.