Un bărbat a fost condamnat la șase luni de pușcărie, după ce în vara lui 2018 a făcut trei alerte cu bombă la Preșidenție, Parlament și IP Buiucani, dar care s-au dovedit a fi false. Decizia a fost loată în data de 10 februarie curent de către magistrații de la Judecătoria Chișinău, sediul Centru.

În şedinţa de judecată, inculpatul și-a recunoscut vina și a declarat că a recurs la acest gest, după ce s-ar fi supărat pe polițiștii de la IP Buiucani care cu câteva zile înainte l-au suspectat de furtul unui telefon.

Dânsul susține că fost în ospeţie la un prieten, după care ultimului i-a dispărut telefonul şi a început a-l acuza că el i l-a luat. Prietenul său a scris și o plângere la poliției pe numele său, iar polițistul care l-a audiat i-ar fi zis „sau dă telefonul sau va fi rău”, fapt ce l-a făcut să creadă că polițiștii vor să-l scurgă de bani. Ulterior telefonul a fost găsit la o altă persoană, iar el fiind supărat pe polițiști a decis să recurgă la acest gest pentru a se răzbuna.

Inculpatul și-a recunoscut vina și și-a cerut iertare pentru fapta sa și a cerut să nu-i fie pusă amendă căci nu are bani cu ce să o achite, dar nici să nu fie condamnat la închisoare motivând că are probeleme de sănătate.

Dânsul s-a ales cu o pedeapsă definitivă de 6 luni închisoare cu executare în penitenciar de tip semiînchis.