Astăzi a avut loc prima ședință de judecată în cazul liderului Asociației „Onoare, Demnitate și Patrie” (ODIP), Vlad Bilețchi și reprezentanții statului.

Bilețchi este învinovățit de faptul că ar fi blocat partea carosabilă în timpul protestelor din luna noiembrie, care au avut loc după alegerile prezidențiale. Liderul ODIP mai spune că nu este vinovat pentru că nu a spus niciodată: „oameni buni blocați strada. Nu am făcut niciodată acest lucru”.

„Blocarea intenționată urmează a fi demonstrată pentru că intenția înseamnă că am știut am contribuit, am admis acest lucru, fapt care nu poate fi demonstrat pentru că nu a fost așa ceva. Intenția noastră a fost de a protesta, nu de a bloca strada. Din cauză că au fost mulți oameni a fost blocată strada”, a declarat Bilețchi. 

Acesta a mai adăugat că reprezentantul poliției trebuie să vină la următoarea ședință de judecată cu probe video că ar fi făcut acest lucru. Tot el a adaugă că pe parcursul protestului, organizatorii au coordonat întotdeauna toate acțiunile cu oamenii legii.

Răilean Vitalie, șeful adjunct al secției securitate publică MAI a declarat că nu este nicio dovadă că organizatorii ODIP ar fi coordonat cu reprezentanții poliției. 

Următoarea ședință urmează să aibă loc pe 3 februarie. 

Amintim că Asociaţia Obştească „Onoare, Demnitate şi Patrie" a protestat în luna noiembrie în faţa sediului Curţii Constituţionale și Comisiei Electorale Centrale cerând să nu fie validat rezultatul alegerilor prezidențiale din 13 noiembrie.