Încă un procuror anticorupție a scris cerere de eliberare din organele procuraturii, după ce săptămâna trecută s-a aflat că alți doi procurori anticorupție, Dorin Compan și Lilian Rudei, au scris raport de demisie din proprie inițiativă. Este vorba despre Roman Stanîi, unul din cei patru procurori anticorupție despre care a scris anterior Deschide.MD, cu referire la surse, că ar fi fost somați să plece din organele Procuraturii.

Solicitată telefonic, Maria Vieru, purtătorul de cuvânt al Procuraturii Generale, a confirmat pentru Deschide.MD faptul că Roman Statnîi a depus o cerere de proprie inițiativă prin care solicită să fie eliberat din organele procuraturii, dar a precizat că un ordin în acest sens încă nu a fost emis.

Amintim că anterior, Deschide.MD a scris despre faptul că conducerea PG a somat 4 procurori anticorupție să plece benevol din sistem, aceștia fiind Dorin Compan, Vlad Bobrov, Mihai Ivanov și Roman Statnîi. Solicitarea PG ar fi venit după ce un grup de procurori împuterniciți de Alexandru Stoianoglo să revadă mai multe dosare intentate de Procuratura Anticorupție. 

Totodată, este de menționat că procurorul general Alexandru Stoianoglo, a declarat că mai mulți actuali și foști procurori din cadrul Procuraturii Anticorupție (PA) și PCCOCS sunt cercetați penal în cadrul mai multor cauze ce vizează activitatea acestora. Acuzatorii sunt bănuiți de abuz în serviciu și falsificarea actelor, dar nu este vorba numai despre dosarele care vizează frauda bancară, ci și despre alte cauze aflate în gestiunea PA și PCCOCS.

Doi procurori anticorupție și-au dat demisia din organele procuraturii. Urmează alții trei

PG ar fi somat 4 procurori anticorupție să plece din sistem. Motivul - dosarele fabricate