Soția președintelui Adunării Populare din Găgăuzia, Dmitri Constantinov, Maria Constantinova, a fost reținută la Aeroportul Internațional Chișinău pentru coruperea alegătorilor în cadrul alegerilor în APG din toamna 2016. Informația a fost confirmată pentru Deschide.MD de către comunicatoarea Procuraturii Generale, Maria Vieru.

Solicitat de reporterul nostru, șeful direcției Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale „SUD”, Vasile Stoinov, a declarat că Maria Constantinova a fost dată în căutare pe 9 ianuarie pentru neprezentarea la organul de urmărire penală. Ea a fost reținută în această dimineață pentru 72 de ore și transportată la Comrat.

Soția speakerului de la Comrat urmează să fie interogată în cadrul dosarului penal privind coruperea alegătorilor la scrutinele din 20 noiembrie și 4 decembrie din Găgăuzia.

Amintim că anterior Curtea Supremă de Justiție l-a exclus pe președintele Adunării Populare a Găgăguziei, Dmitri Constantinov, din cursa electorală pentru alegerile în Legislativul autonomiei după ce rezultatele scrutinului au fost contestate de oponentul lui Constantinov, Vitalii Dragoi.

În urma scrutinului electoral din Găgăuzia, Dmitri Constantinov a obținut victoria în fața contracandidatului său, acumulând 1007 voturi. Dragoi a obținut doar 673 de voturi.