Tânărul de 20 de ani care, la o zi după ce și-a ridicat permisul de conducere, a provocat un accident rutier soldat cu decesul unui copil de numai 10 luni, nu a fost reținut, însă este cercetat penal în stare de libertate. Ofițerii de la IP Anenii Noi au stabilit că în timpul producerii accidentului, șoferul avea 10 pasageri în automobil și a intrat într-o curbă periculoasă cu o viteză de peste 70 km/h.

Solicitat telefonic, Dorin Tomșa, șeful IP Anenii Noi, a declarat pentru Deschide.MD că pe numele șoferului a fost pornită o cauză penală în baza articolului 264 alin 3 al Codului Penal și este cercetat în stare de libertate.

Tomșa a mai precizat că în automobil se aflau 11 persoane, dar nu 10 cum se anunțase anterior, dintre care patru maturi și șapte copii. Toți cei aflați în automobil erau rude  și veneau spre Chișinău de la Bender.

Totodată, șeful IP Anenii Noi, a confirmat faptul că șoferul Mercedes-ului își primise permisul de conducere recent, dar și a mai adăugat că în momentul producerii accidentului, șoferul nu a ținut cont de condițiile meteorologice, nu a adaptat vitez, și a intrat într-o curbă periculoasă cu o viteză de aproximativ 70 km/h.

Amntim că noaptea trecută, în jurul orei 20:00, pe traseul Chișinău-Bender, în apropiere de localitatea Calfa, din Anenii Noi, un automobil de marca Mercedes a derapat de pe traseu și s-a răsturnat într-o râpă. În urma accidentului, o fetiță de numai zece luni a fost transportată la spital, însă din nefericire medicii nu i-au putut salva viața.

FOTO // Viteza face victime, la Anenii Noi. Un proaspăt șofer a răsturnat un Mercedes cu șapte copii