Astăzi urmează să aibă loc o nouă ședință de judecată în dosarul primarului de Orhei Ilan Shor. După ce au luat sfârșit ședințele preliminare de judecată, acuzarea urmează astăzi la 14:30 să-și prezinte probele.

Întrebat de Deschide.MD dacă vor fi audiați martori în acest dosar, procurorul care insrtumentează cazul, Andrei Băieșu a declarat că în acest sens au fost înaintate mai multe demersuri către magistrați.

Amintim că Ilan Shor a fost reținut la 22 mai, pentru 72 de ore, într-un alt dosar intentat pe numele lui şi care vizează o escrocherie în proporții deosebit de mari și spălare de bani, acțiuni comise în perioada când a deținut funcția de președinte al Băncii de Economii din Moldova. Ulterior, primarului de Orhei i-a fost prelungit mandatul de arest cu 30 de zile.

Shor are statut de învinuit și într-un dosar pornit încă în 2014. În cadrul anchetei pe cauza respectivă, CNA şi Procuratura Anticorupţie au făcut, la începutul lunii februarie 2015, percheziții la domiciliul lui celui în cauză, el fiind adus ulterior la sediul Centrului Național Anticorupție pentru audieri.