Tinerilor care ar fi violat la sfârșitul anului trecut o angajată a Procuraturii Anticorupție le-a fost schimat măsura de arest, iar reprezentanții Procuraturii Generale evită să vorbească despre acest caz.

Cei doi tineri de 28 și respectiv 20 de ani, care în noaptea de 27 spre 28 decembrie 2019, după o petrecere corporativă a colectivului Procuraturii Anticorupție, ar fi violat o angajată a instituției într-un cămin familial din sectorul Ciocana, au fost trimiși în arest la domiciliu, susțin sursele Deschide.MD.

Natalia Stati, ofițerul de presă al Poliției Capitalei, nu ne-a putut confirma informația, însă a declarat că dosarul se află în gestiunea Procuraturii municipiului Chișinău, sediul Ciocana, și doar ei ne-ar putea spune mai multe detalii despre acest caz.

Ștefan Șaptefrați, șeful Procuraturii municipiului Chișinău, nu a binevoit să ne răspundă la apelurile insistente, iar Maria Vieru, purtătorul de cuvânt al PG, ne-a comunicat că despre acest caz să-l întrebăm pe Igor Popa, șeful Procuraturii mun. Chișinău, sediul Ciocana.

Solicitat telefonic, Igor Popa, ne-a spus că se află la pauza de masă și ne-a solicitat să revenim cu un apel mai târziu. Ulterior, telefonat din nou, Popa a declarat că dosarul încă se examinează și că nu cunoaște când va fi pus pe masa magistraților, dar și a ținut să menționeze pe un ton arogant că refuză categoric să ofere comentarii sau alte informații la telefon, inclusiv și la alte dosare care se află în gestiunea instituției pe care o conduce.

Întrebat dacă este adevărat că cei doi suspecți au fost trimiși în arest la domiciliu, Popa nu a confirmat și nici nu a infirmat, dar ne-a urat o zi bună și a închis apelul.

Vom aminti că despre acest caz, mai multe instituții de presă au fost sesizate printr-o  scrisoare anonimă, în care se preciza că, după o petrecere corporativă a colectivului PA, într-un local din capitală, unii angajați, după miezul nopții au continuat petrecerea într-un alt local.

După ce ar fi consumat mai multe băuturi alcoolice, aceștia au făcut cunoștință cu alți bărbați, care se aflau același local.

Ulterior, doi dintre bărbații din afara colectivului PA ar fi profitat de starea de ebrietate a uneia dintre angajatele PA și ar fi urcat-o într-o mașină și au dus-o într-un apartament, unde au violat-o.