Șeful suspendat al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, rămâne în arest. Curtea de Apel Chișinău a respins recursul avocatului, care a cerut eliberarea lui Morari din penitenciarul nr.13, dar și pe cel al procurorului, care nu a fost de acord cu decizia anterioară a Judecătoriei Ciocana, care a dictat prelungirea mandatului de arest cu 20 de zile.

Viorel Morari este acuzat pe trei capete: abuz de serviciu, fals în acte publice și amestec în înfăptuirea urmăririi penale.

Necesitatea cercetării acestuia în arest preventiv este dictată de gravitatea infracțiunilor incriminate, rezonanța socială a cazului, circumstanțele care ar putea determina persoana să împiedice urmărirea penală și posibilitatea eschivării de răspundere penală. Printre argumentele invocate de procurori pentru cercetarea lui Viorel Morari în arest este suspiciunea rezonabilă de exercitare a presiunilor asupra martorilor acuzării, care au fost subalterni ai învinuitului”, motiva anterior Procuratura, transmite TV8.

Pe 29 ianuarie, Judecătoria sectorului Ciocana a admis parțial solicitarea procurorului care a cerut prelungirea mandatului de arest cu 30 de zile. Judecătorii au dictat 20 de zile de arest.