Ex-primarul general interimar al municpiului Chișinău, Ruslan Codreanu, consideră că orașul are nenorocul de a avea încă un primar cu vocație de istoric, făcând referire la Ion Ceban, care în loc să se ocupe de problemele orașului, acesta vrea să deschidă o filială a muzeului blocadei Lenigradului.

„Noul primar vrea să deschidă muzeul blocadei Lenigradului...De al doilea primar cu vocație de istoric are (ne)noroc Chișinăul. Primul a condus Chișinăul 10 ani, iar în loc de drumuri, școli și grădinițe, mobilitate, canalizare și transport public, se ocupa de colectarea pietrelor în forma de România Mare și vorbea mai mult despre tancuri decât despre administrarea orașului. Al doilea se ocupă de reparația greșelilor istorice a celor doi tirani, care prin fanatismul lor au omorât zeci de milioane de oameni”, scrie Codreanu pe pagina sa de Facebook. 

Ex-primarul îl îndeamnă pe Ceban să nu calce pe urmele lui Dorin Chirtoacă și îl sfătuie să revadă starea teatrelor din Chișinău, decât să se preocupe de muzeul blocadei Lenigradului.

„Dle Primar, nu călca pe greblele lui Chirtoacă. Orașul suferă de probleme grave si sistemice, iar tu deja ești primarul tuturor. Orașul are nevoie de cultură, trageți vă rog o fugă pe la toate teatrele municipale să vedeți cum o duc. Vedeți teatrul municipal Guguță cum se prăbușește, iar copiii municipiului riscă să rămână fără distracție și piese de teatru cu păpuși”, adaugă Codreanu.

Amintim că, o filială a Muzeului apărării și asediului Leningradului ar putea fi deschisă la Chișinău pe data de 8 septembrie anul curent. Despre aceasta a anunțat primarul capitalei, Ion Ceban, aflat săptămâna trecută la Sankt Petersburg la cea ce-a 76-a comemorare a încheierii asediului orașului numit pe vremea aceea Leningrad.

Detalii: Rușii vor să deschidă la Chișinău o filială a Muzeului blocadei Leningradului. Ceban a dat undă verde