O filială a Muzeului apărării și asediului Leningradului ar putea fi deschisă la Chișinău pe data de 8 septembrie anul curent, a anunțat primarul capitalei, Ion Ceban, aflat săptămâna trecută la Sankt Petersburg la cea ce-a 76-a comemorare a încheierii asediului orașului numit pe vremea aceea Leningrad.

„Astăzi am discutat cu directorul Muzeului asediului din Leningrad și vrem să deschidem o filială la Chișinău pe data de opt septembrie anul curent. Cerem ajutor în acest sens”, a spus Ceban la întrevederea cu guvernatorul Sankt-Petersburgului, Alexandr Beglovîi, transmite RIA Novosti.

Amintim că asediul sau blocada Leningradului înconjurat de trupele naziste a început la 8 septembrie 1941 și a durat până la 27 ianuarie 1944, când Armata Roșie a reușit să spargă încercuirea.

Numărul victimelor asediului de aproape 900 de zile, din rândul militarilor și civililor sovietici, este estimat la un milion până la un milion și jumătate de persoane.

Totodată, amintim că recent consilieri municipali ai PSRM au propus redenumirea străzii Octavian Goga din capitală în Alexandr Suvorov.