APCE a ratificat acreditările delegației parlamentare ruse - cu 96 de voturi pentru, 44 de voturi și 7 abțineri - după ce au fost contestate pe motive de fond în ziua de deschidere a sesiunii.

Membrii delegației moldovenești la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei, deputații fracțiunii Partidului Socialiștilor Vlad Batrîncea și Gaik Vartanean au votat pentru restabilirea deplină a competențelor delegației ruse în APCE, în timp ce deputatul din partea fracțiunii Partidului Democrat Andrian Candu, împreună cu reprezentantul blocului politic ACUM, Mihai Popșoi, nu au susținut restabilirea deplină a competențelor delegației ruse. Candu s-a abținut de la vot, iar Popșoi a votat împotrivă. În același timp, Liviu Vovc, deputat din partea Partidului Platforma DA, nu a votat, din motiv că nu se afla în sală în timpul votului. 

Într-o rezoluție bazată pe un raport al lui Tiny Kox (Olanda, UEL), Adunarea a enumerat câteva dintre măsurile făcute de la întoarcerea Rusiei în APCE în urmă cu șase luni - inclusiv eliberarea marinarilor ucraineni reținuți ilegal, unele progrese în implementarea Acordurilor de la Minsk și participarea acesteia la eliberarea reciprocă a deținuților. Adunarea și-a amintit poziția cu privire la anexarea ilegală a Crimeei.

În prezent, Rusia a fost supusă monitorizării de către Consiliul Europei.