Fostul șef al Inspectoratului General al Poliției, Alexandru Pînzari, ar putea reveni la conducerea instituției, după ce magistrații de la Judecătoria Chișinău sediul Rîșcani, au stabilit că acesta a fost eliberat ilegal din funcția de șef al IGP.

Hotărârea Guvernului din 10 iunie 2019, prin care Alexandru Pînzari a fost sancționat disciplinar cu eliberarea din funcția de șef al IGP, a fost anulată de către magistrați. Aceștia au stabilit că Pînzari a fost demis ilegal, iar conform deciziei judecătorești, dânsul urmează să fie restabilit în funcție.

Totodată, MAI și Guvernul, conform aceleiași hotărâri ale magistraților, urmează să-i achite lui Pînzari salariul pentru absența forțată de la muncă pentru perioada din data eliberării ilegale  până în data restabilirii în funcție, dar și să-i plătească despăgubiri de 5000 de lei cu titlul de asistență juridică

Hotărârea judecătorească urmează a fi executată imediat în partea reintegrării în serviciu a lui Alexandru Pînzari și achitării unui salariu mediu.

Amintim că șeful IGP, Alexandru Pînzari, a fost demis pe 10 iunie de către membrii Guvernului Sandu.
 
Propunerea a venit din partea liderului PPDA și ministrului de Interne de atunci, Andrei Năstase, care ulterior, în locul lui Pînzari, l-a numit pe cumătrul său, Gheorghe Balan.
 
Colonelul Alexandru Pînzari este cel de al doilea șef al IGP și a fost numit în această funcție prin Hotărârea Guvernului Republicii Moldova din 30 martie 2016. Potrivit legii, șeful IGP este numit pe un termen de 5 ani, cu posibilitatea de a fi numit pe un nou termen, la propunerea ministrului afacerilor interne.
 
Pînzari a activat în cadrul Ministerului Afacerilor Interne la diferite funcții ale corpului de comandă.