Șeful Direcției generale Transport public și căi de comunicații a mun. Chișinău, Adrian Boldurescu, care a depus cerere de demisie la finele săptămânii trecute, nu ar avea studii superioare.

Surse ale Vocii Basarabiei, care au cerut să fie păstrat anonimatul, ne-au comunicat că diploma de licență a fostului director nu este autentică, lucru confirmat de Universitatea Tehnică a Moldovei, instituție care i-ar fi eliberat actul.

Potrivit UTM, Boldurescu a fost înmatriculat în 2000 la Facultatea Urbanism și Arhitectură, specialitatea „Inginerie și management în protecția mediului”, însă un an mai târziu a fost exmatriculat pentru neprezentarea la studii.

Solicitat telefonic de Vocea Basarabiei, Adrian Boldurescu nu a răspuns.

Amintim că, directorul Direcției generale Transport public și căi de comunicații a mun. Chișinău, Adrian Boldurescu, și-a dat demisia pe 24 ianuarie. Interimatul funcției va fi preluat de Lilian Copaci, responsabil de managementul în transport. 

Boldurescu a mai fost demis din aceeași funcție de fostul primar Dorin Chirtoacă în decembrie 2014, dar magistrații de la Judecătoria Chișinău l-au restabilit după aproape cinci ani, în martie 2019, în funcția de șef al Direcției generale Transport public și Căi de Comunicații. Mai mult, judecătorii au obligat autoritățile publice locale să-i plătească și salariul pentru această perioadă, în sumă de aproape 480 de mii de lei.

În iulie 2019, primarul interimar al capitalei, Adrian Talmaci, l-a angajat în fruntea acelei direcții, deși acesta lucra șef la întreprinderea „Exdrupo”, începând cu ianuarie 2018, adus de primarul interimar de atunci, Silvia Radu.

Vezi și: Adrian Boldurescu, șeful Direcției generale Transport public și căi de comunicații, și-a dat demisia

Foto: Vocea Basarabiei