Jaf inspirat din filme pe o stradă în Chișinău. Un grup de minori, din Fălești, în noaptea de 11 spre 12 ianuarie, au atacat și jefuit o tânără pe strada Avram Iancu, din sectorul Rîșcani al capitalei, după care au fugit de la fața locului cu un Mercedes spre municipiul Bălți.

Potrivit unui comunicat al Poliției Capitalei, victima este o tânără de 29 de ani, care a fost atacată de 2 indivizi. Aceștia au aplicat forța fizică și au deposedat-o de geanta în care se afla portmeneul cu mijloace bănești, 2 carduri bancare, o pereche de ochelari și actele de identitate. 

„Astfel, în urma măsurilor speciale de investigație demarate de către polițiștii sec. Râșcani, au fost identificați suspecții în acest caz. Aceștia s-au dovedit a fi doi minori cu vârstele de 16 și 17 ani, originari din or. Fălești. Indivizii au fost escortați la inspectorat pentru audieri și stabilirea tuturor circumstanțelor. În cadrul acțiunilor procesual penale aceștia și-au recunoscut vinovăția, totodată comunicând că după comiterea infracțiunii au urcat în automobilul de model Mercedes, ulterior deplasanduse în mun. Bălți, unde au încercat să extragă bani de pe card. Suspecții au mai declarat ca banii găsiți în geantă, i-au cheltuit”, se arată în comunicat.

Este de menționat că minorii nu sunt la prima abatere, anterior fiind atrași la răspundere penală pentru furturi, jafuri și pungășii.

Actualmente indivizii sunt  cercetaţi penal pentru jaf, iar conform legislaţiei penale în vigoare ei riscă o pedeapsă cu închisoare de la 5 la 7 ani.