O profesoară din Sângera a fost diagnosticată cu rujeolă. Despre aceasta a informat Tatiana Bucearschi, Șefa Direcției Generale Asistență Socială și Sănătate, în cadrul ședinței de astăzi a Primăriei Capitalei. Aceasta a menționat că profesoara a intrat în contact cu 134 de elevi din cinci clase și în documentația medicală prezentată datele de imunizări nu sunt suficiente.

„Pe 21 ianuarie 2020 a fost înregistrat un caz de rujeolă la o profesoară din orașul Sângera. În contact direct cu bolnava s-a aflat 134 de elevi din 5 calse. Din documentația medicală prezentată, datele de imunizări nu sunt suficiente. 11 elevi nu dispun de date de nicio doză de vaccin împotriva rujeolei, 2 elevi - din motivul refuzului părinților, alții nu au prezentat date despre imunizări. 40 de elevi nu dispun de date de revaccinare împotriva rujeolei, 83 de elevi sunt revaccinați împotriva rujeolei conform vârstei”, a declarat Bucearschi. 

La momentul de față profesoară este spitalizată, iar elevii cu care a intrat în contact sunt supravegheați de medicii de familie.

Totodată, Tatiana Bucearschi a subliniat că în Capitală au fost înregistrate 2455 de cazuri noi de infecţii virale acute, sau cu 57% mai multe faţă de săptămîna precedentă. Cei mai afectaţi sînt copiii cu vîrste de la pînă la 5 ani. În acelaşti timp, în perioada de referinţă au fost înregistrate 95 de cazuri suspecte de gripă, dintre care 10 au fost confirmate. Totodată, au fost depistate 8 cazuri de tuberculoză, dintre care trei în colectivităţi, 43 de cazuri de scarlatină, 76 - de varicelă şi 2 cazuri de hepatită virală acută.