În elicopterul doborât în Afganistan nu se afla niciun cetățean al R. Moldova, piloții fiind din Ucraina. Aceștia au fost răniți în urma prăbușirii elicopterului, dar s-a reușit la timp evacuarea lor.

Potrivit informațiilor oferite de ofițerul de presă al Autorității Aeronautice Civile, Irina Bodolică, cetățeni ai R. Moldova se aflau în cel de-al doilea elicopter care însoțea aeronava prăbușită. Imediat după ce a fost doborât de o rachetă, cel de-al doilea elicopter a reușit să preia răniții din prima aeronavă. 

„La moment o dronă a Statelor Unite ale Amercii, cercetează și asigură securitatea în zonă pentru ca aeronava să poată fi cât mai curând evacuată din acea zonă de risc”, a adăugat, purtătorul de cuvânt al AAC. 

Amintim că un elicopter militar al unei companii din R.Moldova a fost doborât astăzi în regiunea Helmand, din Afganistan.

Potrivit informațiilor este vorba despre un elicopter de model MI-8 care efectua un zbor pentru Armata Națională a Afganistanului când a fost doborât  de o rachetă.

Detalii. FOTO // Un elicopter din R.Moldova ar fi fost doborât în Afganistan

Amintim că pe 24 noiembrie, 2015 un elicopter moldovenesc a fost doborât de talibani în Afganistan. 18 persoane se aflau la bordul elicopterului dintre care trei moldoveni toți trei fiind piloți, iar celelalte persoane erau militari afgani. După ce elicopterul s-a prăbușit la scurt timp, unul dintre piloți, Oleg Groza, a decedat, ulterior trupul său a fost repatriat și înmormântat pe 20 decembrie la cimitirul Armenesc din Capitală iar alți doi moldoveni au fost luați ostatici și eliberați în 2019.

Detalii: Autoritatea aeronautică vine cu detalii despre elicopterul moldovenesc prăbușit în Afganistan