Cazul de intoxicare a celor 5 elevi în căminul nr. 2 din cadrul Colegiului Tehnologic este în vizorul Ministerului Educației.

Subiectul a fost abordat astăzi, 23 ianuarie, în cadrul unei ședințe de lucru cu colaboratorii Ministerului Educației, Culturii și Cercetării responsabili de instituțiile de învățământ profesional tehnic. 

În context, s-a constatat că conducerea instituției nu s-a autosesizat, nu a informat ministerul despre cazul menționat și despre acțiunile întreprinse. Astfel, în lipsa unei reacții din partea directorului Colegiului Tehnologic, ministrul Corneliu Popovici a solicitat: Constituirea unei Comisii care să evalueze situația creată în cadrul Colegiului Tehnologic; Rechemarea directorului la serviciu, având în vedere că acesta este delegat la un program de formare continuă; Sancționarea disciplinară a angajaților, care prin acțiunile iresponsabile a pus în pericol viața și sănătatea elevilor.

În termen de până la data de 24 ianuarie 2020, Comisia urmează să prezinte Raportul privind rezultatele evaluării, ulterior urmând a fi luate măsurile care se impun.

Menționăm că toți elevi, internați la spitalul Centrul Mamei și Copilului, diagnosticați cu hiperdozarea cu produs chimic fără efect toxic, sunt în afara pericolului (patru dintre ei sunt la ore, iar unul este în continuare internat).

Detalii: Cinci elevi s-ar fi intoxicat cu vapori de vopsea la un cămin din capitală