Procurorul general Alexandr Stoianoglo nu are de gând să meargă în Parlament pentru a cere reținerea deputatului democrat Sergiu Sîrbu, așa cum a anunțat chiar parlamentarul în cadrul unei emisiuni televizate.

Stoianoglo a confirmat astăzi faptul că pe numele lui Sîrbu a fost pornit, acum trei luni, un dosar penal la indicația fostului procuror general interimar Dumitru Robu, gestionat de Procuratura Anticorupție, dar spune că nu știe ce învinuiri i se aduc deputatului.

Întrebat dacă lui Sergiu Sîrbu i se vor pune cătușe, procurorul general a spus „nu, desigur”, amintind că pentru acest lucru dânsul ar urma să meargă în Parlament pentru a solicita acceptul.

„Noi nu planificăm acest lucru și eu vă spun cinstit că nu știu despre ce dosar este vorba”, a punctat Alexandr Stoianoglo, citat de Ziarul Național, spunând că nu s-a interesat de dosarele de la Procuratura Anticorupție, pentru a nu fi învinuit de imixtiune, în contextul dosarului pe numele lui Viorel Morari.

„Să lăsăm presiunile, intimidările și amenințările care, cu regret, mai persistă. Dacă va fi cazul, vom rezista la acele presiuni și amenințări la care sunt supuși inclusiv, individual, deputații. Chiar dacă am vreo două dosare penale și deja sunt invitat la procuratură să dau explicații, poate chiar și vor dori să mă aresteze la prima ședință a Parlamentului”, spunea recent deputatul Sîrbu.

Detalii: Sergiu Sîrbu admite că ar putea fi arestat la următoarea ședință a Parlamentului