Magistraţii Judecătoriei Chişinău, cu sediul în sectorul Ciocana, au au examinat azi câteva demersuri ale avocaţilor lui Veaceslav Platon şi au redus termenul de detenţie al acestuia cu 565 de zile.

Apărătorii s-au plâns de condiţiile de detenţie în care este ţinut clientul lor în Penitenciarul 13, dar şi de faptul că Platon nu a fost eliberat din puşcărie şi trimis în Ucraina, aşa cum a cerut în urmă cu o lună, procurorul general de la Kiev. Atunci, Ucraina a anunţat că în 2016 Veaceslav Platon a fost extrădat cu încălcări, ceea ce înseamnă că ancheta ar trebui să revină la faza iniţială.

Astfel, avocaţii lui Platon au depus plângeri împotriva insituţiei care execută hotărârea judecătorească de condamnare, împotriva organului de urmărire penală şi împotriva administraţiei Penitenciarului 13.

Veaceslav Platon a fost reţinut în 2016, de serviciile speciale din Ucraina, după ce autorităţile de la Chişinău l-au dat în căutare internaţională. Ulterior, Platon a fost extrădat în Republica Moldova, unde a fost condamnat în două dosare penale: pentru escrocherie şi spălare de bani în proporţii deosebit de mari în dosarul BEM şi pentru corupere activă într-o cauză penală de prejudiciere a unor companii de asigurări. Pe rol mai este un dosar în care Platon e acuzat de fabricarea şi punerea în circulaţie a cardurilor false. În această anchetă, Platon mai riscă până la zece ani de puşcărie.

PublikaTV