Doi bărbați au fost reținuți de ofițerii de investigație a IP Râșcani din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău, după ce și-ar fi ucis colegul de pahar. Aceștia s-au dovedit a fi originari din mun. Chișinău și Strășeni, cu vârstele de 39 și 48 de ani, ambii anterior judecați pentru comiterea mai multor genuri de infracțiuni.

Cei doi,  în data de 18 ianuarie, au venit în ospeție la victimă bărbat în vârstă de  61 de ani, care locuiește pe str. Alexandru cel Bun, unde au consumat împreună băuturi alcoolice, iar ulterior între aceștia și gazdă s-a iscat o ceartă care a culminat cu o crimă. Făptașii i-au aplicat mai multe lovituri cu pumnii și picioarele în diferite părți ale corpului, după care au părăsit locuința bărbatlui.

Cadavrul bărbatului a fost găsit a doua zi de către concubina victimei, care  imediat a alertat poliția. 

„Urmare a efectuării autopsiei medico-legale de către experții judiciari a CML, s-a stabilit faptul că în urma loviturilor în deosebi în regiunea abdomenului, a cauzat decesul bărbatului.În cadrul audierilor bănuiţii şi-au recunoscut vinovăţia în totalitate, declarând cu lux de amănunte circumstanţele în care a avut loc crima. Potrivit lor, conflictul cu victima s-ar fi iscat în urma consumului de băuturi alcoolice ca urmare și-au adus aminte de unele neînţelegeri anterioare”, se arată în comunicat.

Actualmente ei se află în custodia poliţiei capitalei, fiind reținuți pentru 72 de ore în Izolatorul de detenție provizorie al Direcției de Poliție a mun. Chișinău și cercetaţi penal pentru omor. Conform legislației ei  riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 15 până la 20 ani sau detenţie pe viaţă.