Fostul ministru al Justiției, Olesea Stamate, vine cu o reacție după declarațiile șefului statului, Igor Dodon, după ședința Consiliului Suprem de Securitate de astăzi. Stamate susține că ceea ce a spus Dodon este doar un „PR ieftin”, iar scenariile de anulare a contractului de concesiune a aeroportului, prezentate de acesta, sunt „inventate” și că el, de fapt, nu are soluții în acest caz.

„Nu a spus nimic nou Dodon dupa ședința Consiliului Suprem de Securitate. PR ieftin, ca de obicei”, scrie Stamate pe pagina sa de Facebook. 

Fostul ministru a enumerat scenariile de anulare a contractului de concesiune, prezentate de Dodon, și a menționat soluția pe care o vede singura soluție viabilă în acest caz.

Potrivit Olesei Stamate, „unica opțiune viabilă este solicitarea declarării nulitații contractului de concesiune - prin demonstrarea unei fraude la încheierea contractului”, și a specificat că „este exact ceea ce a făcut Guvernul Sandu”.

„Aceasta se face de către instanța de judecată, și e cel mai bine să meargă paralel cu cauzele penale care se află în gestiunea procuraturii. Dodon nu are alte soluții. El inventează, manipulează, dezinformează. Pentru că nici el, nici guvernul lui, nu se pricep la mai mult”, a conchis Stamate.