Un bărbat din Nisporeni, în vârstă de 45 de ani, a fost prins de polițiștii de frontieră în timp ce transporta cu un microbuz de marca Mercedes o stropitoare agricolă, în care a ascuns sute de pachete cu cafea și sticle cu ulei de măsline.

Potrivit unui comunicat al Poliției de Frontieră, descoperirea a avut loc, după ce ofițerii de investigații împreună cu echipa mobilă  a Direcției regionale Vest au acționat în baza unei informații operative pe traseul național Leușeni - Chișinău, și au stopat un mijloc de transport Mercedes Sprinter cu plăcuțele de înmatriculare moldovenești.
 
„Conducătorul auto, un locuitor al orașului Nisporeni a oferit actele solicitate de către inspectorii Poliției de Frontieră, fără a putea răspunde elocvent ce se află în spatele microbusului. În urma verificării mijlocului de transport, în compartimentul marfar a fost depistat o stropitoare agricolă și mai multe cutii. Întrebat de conținutul cisternei, șoferul a comunicat că are câteva sticle cu ulei de măsline” , se arată în comunicat.
 
Pentru cercetări suplimentare mijlocul de transport a fost escortat la sediul Sectorului Poliției de Frontieră Leușeni. Astfel, din rezervorul stropitorii au fost extrase peste 200 pachete cu cafea, peste 350 de sticle cu ulei de măsline, oțet balsamic și alte bunuri, pentru care șoferul nu a putut prezenta acte de proveniență. Toate produsele erau cu eticheta țării Republicii Italiei.
 
Polițiștii de frontieră din Direcția regională Vest documentează incidentul sub toate aspectele legale, iar după ce va fi estimată valoarea bunurilor și circumstanțele, se va stabili amenda pe care riscă să o achite conducătorul auto.