Judecătorii de la curtea de Apel au respins astăzi atât demersul procurorilor cât și a avocaților lui Viorel Morari, astfel a fost menținută decizia primei instanțe potrivit căreia Morari este arestat preventiv pentru 20 de zile.

Procurorii au cerut astăzi ca măsura preventivă de arest timp de 20 de zile pentru Morari să fie înlocuită cu măsurka de 30 de zile de arest preventiv. În același timp avocatul acerut ca clientul să fie eliberat.

Amintim că, întrebat de jurnaliști de la cine a fost comanda politică ca acesta să fie reținut, Viorel Morari a spus că este „de la președintele statului, Igor Dodon și conducerea Procuraturii Generale, inclusiv și a unor adjuncți ai procuraturii”.

Detalii: Viorel Morari: Am fost reținut la comanda politică a lui Igor Dodon

De precizat că în ultima perioadă Procuratura Anticorupție a început investigarea dosarelor care-l privesc pe Dodon și oameni săi din PSRM. Mai exact, este vorba despre finanțarea socialiștilor din Federația Rusă, fapt confirmat de Dodon în cadrul unei discuții cu Vlad Plahotniuc.

Detalii: Reluarea dosarului pe finanțarea externă a PSRM, cauza înlăturării din funcție a lui Morari

Menționăm că la 10 ianuarie 2020, Viorel Morari a fost recunoscut în calitate de bănuit, audiat asupra circumstanţelor cauzei şi reţinut în ordinea articolului 166 din Codul de procedură penală pentru 72 de ore. Acum, acesta este deţinut în Izolatorul de urmărire penală din cadrul Direcţiei de Poliţie a municipiului Chişinău.

Detalii: Șeful Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, reținut pentru 72 de ore

Detalii: ULTIMA ORĂ // Ce spune Alexandr Stoianoglo, șeful PG, despre reținerea lui Viorel Morari

Anterior, șeful Delegației UE în R.Moldova, Peter Michalko, a declarat că Uniunea Europeană urmărește cu atenție modul în care au loc procesele penale din ultimele luni în R. Moldova și spune că cetățenii merită să trăiască într-o țară fără corupție, protejați de instituții în care pot avea încredere. Mesajul său a fost făcut în contextul reținerii șefului Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari.

Michalko a menționat că în ultimile luni unii procurori au făcut pași importanți privind investigarea cazurilor răsunătoare și atenționează că este nevoie de oameni cu adevărat pregătiți care să ofere rezultate reale.

Detalii: Mesajul lui Peter Michalko în contextul reținerii lui Viorel Morari