Margarita Țvic, soția directorului agenției de știri Sputnik Moldova, Vladimir Novosadiuc, a plecat la ceruri. Despre aceasta a nunțat chiar el pe pagina sa de Facebook.

Margarita Țvic a fost director adjunct al agenției Sputnik Moldova și o apropiată a familiei Șor, care a stat în spatele companiei „Klassika Media” SRL, fondatoare a „Media Resurse” SRL. Această companie gestionează posturile „Orhei TV” și „Televiziunea Centrală”.

Numele lui Vladimir Novosadiuk și al soției sale, Rita Țvic, apare în raportul Kroll 2, în care Ilan Șor apare ca beneficiar principal în cazul „furtului miliardului”. Potrivit documentului, soții, fiind acționari ai Unibank, au împrumutat 12 milioane de lei de la Harrogate Consulting. 

Pe reţelele de socializare există imagini cu Novosadiuc, Ţvic şi Şor la agenţia Sputnik, instituţie de presă apărută în 2014. Site-ul sputnik.md aparţine Agenţiei Internaţionale de Informaţii „Россия Сегодня”, fondată prin decret prezidenţial de preşedintele rus, Vladimir Putin, în 2013. În R. Moldova, acest site este înregistrat de „Rossiya Segodnya” SRL, al cărei reprezentant este Vladimir Novosadiuc. Agenţia Sputnik are aceeaşi adresă cu a firmei „Klassika Media”, gestionara posturilor Euro TV (Televiziunea Centrală) şi Orhei TV.