Minorul de 14 ani care a ucis cu sânge rece un alt minor de 12 ani a fost reținut pentru 24 de ore. Despre acest fapt a anunțat Inspectoratul General al Poliției pe pagina de Facebook a instituției. Deschide.MD a scris anterior, cu referire la surse apropiate anchetei, că suspectul ar fi comis crima din motiv că nu a vrut să-i întoarcă înapoi victimei o platformă pentru jocuri XBOX.

„Astăzi,19 ianuarie, în jurul orei 09:00, angajaţii Inspectoratului de Poliţie Orhei au fost sesizaţi despre faptul că, în subsolul unei construcții nefinisate din municipiul Orhei, a fost depistat cadavrul unui tânăr cu semne de moarte violentă. Veniți la fața locului polițiștii au stabilit identitatea cadavrului, acesta fiind un băiat de 12 ani, domiciliat în municipiul Orhei. Ca urmare a măsurilor speciale de investigații, polițiștii au identificat și reținut persoana suspectă în comiterea omorului. Acesta s-a dovedit a fi un adolescent în vârstă de 14 ani, din aceiași localitate”, se arată în comunicatul IGP.

Conform aceluiași mesaj, IGP anunță că, minorul a fost adus la IP Orhei, împreună cu tatăl său, unde în cadrul audierilor și-a recunoscut vina.

„În acest caz a fost inițiată o cauză penală în baza art. 145, Cod Penal al RM „Omorul intenţionat săvârșit cu bună știință asupra unui minor”. Conform legislației persoana culpabilă de asemenea infracțiune se pedepsește cu închisoare de la 15 la 20 de ani sau cu detenţiune pe viaţă”, infornmează IGP.

Mai multe detalii vezi aici:

Mobilul crimei de la Orhei. Copilul de 12 ani a fost ucis pentru o platformă XBOX

Crimă de groază, la Orhei. Copil ucis de un alt copil, iar cadavrul lăsat să zacă într-o construcție