Administrația postului de televiziune Jurnal TV a fost nevoită să părăsească sediul Sky Tower din cauza datoriilor imense acumulate pe parcursul mai multor ani.

Cel puțin acest lucru reiese din mai multe documente făcute publice de bloggerul Eugen Luchianiuc. 

Potrivit documentelor în luna octombrie 2013, datoriile JurnalTV erau de peste 2 milioane de lei. În februarie 2014, datoriile se apropiau de 3 milioane de lei. În iunie 2014, datoriile ajungeau 3 milioane de lei și aproape 60 de mii de euro.

Ultimul document remis de cei de la SKYTOWER către JurnalTV în care se indică rezilierea contractului și rugămintea de achita datoriile de circa 2 milioane 600 de mii de lei. 

Vedeți mai jos documentele: 

Luchianiuc mai spune că la final datoriile postuluid e televiziune ajungeau la peste 2 milioane șu jumătate de lei iar notificarea de reziliere a contractului a fost expediată pe 18 noiembrie. Aceeași sursă mai spune că potrivit cadastru.md arată faptul că clădirea SKYTOWER este ipotecată la MobiasBanca. Iar contractul expiră tocmai în 2019.

Vedeți documentul mai jos: 

Amintim că cei de la Jurnal TV au anunțat că după aproape șapte ani de la lansare instituția media a fost obligată necondiționat să părăsească sediul. Jurnal Trust Media a anunțat că proprietarul clădirii în care se află instituția media a solicitat unilateral rezilierea contractului de arendă.

Compania "Capital Estate" S.R.L. (ce administrează și deține în proprietate Centrul International de Business SKYTOWER), a decis rezilierea Contractul de Locațiune în strictă conformitate cu prevederile contractuale și legale, după mai multe negocieri și tentative amiabile de recuperare a datoriilor pentru plata chiriei.

Ulterior administrația postului de televiziune a negat faptul că ar avea datorii imense sau că s-ar fi eschivat de la plata acestora.