Inspectorii Agenției Naționale Transport Auto în colaborare cu inspectorii pentru protecția mediului din mun. Bălți, au efectuat acțiuni comune de control al unităților de transport antrenate la transportul de mărfuri și persoane, în vederea corespunderii acestor autovehicule normativelor admise de emisie a poluanților și zgomotului în timpul funcționării.

Pe parcursul zilei de ieri, 16 ianuarie, în mai puțin de 2 ore, au fost verificate 21 autovehicule implicate în traficul rutier, iar 7 conducători auto s-au ales cu sancțiuni contravenționale prevăzute de art. 153 Cod contravențional al Republicii Moldova, pentru exploatarea vehiculelor terestre care depășesc normativele admise de emisie a poluanților și de emitere a zgomotului.

În acest context, Igor Guja, șef ANTA,  recomandă operatorilor de transport rutier precum și persoanelor responsabile de admiterea autovehiculelor spre exploatare, să verifice starea tehnică a autovehiculelor pentru a preveni poluarea și a menține calitatea aerului atmosferic conform normelor sanitare stabilite.