Ministerul Educației, Culturii și Cercetării (MECC) a constatat asigurarea insuficientă a şcolilor din ţară cu manuale şi va întreprinde măsuri de urgenţă pentru redresarea situaţiei. Starea de lucruri a fost evaluată într-o şedinţă marţi, 14 ianuarie, cu participarea conducerii ministerului, transmite MOLDPRES.

„Urmare a mai multor sesizări venite din partea cadrelor didactice, s-a constatat livrarea insuficientă sau chiar lipsa în unele localități a unor titluri de manuale. În mai multe unități administrativ-teritoriale, este insuficient numărul de manuale de limbă străină, în special cele de engleză pentru elevii din ciclul primar (clasele II, III, IV)”, indică surse de la MECC.

Totodată, mai multor profesori nu li s-au oferit ghidurile de implementare a manualelor, care au menirea de a oferi sprijinul necesar cadrului didactic în implementarea noului curriculum. „Este o situație cu impact negativ asupra calității procesului educațional, iar Ministerul Educaţiei va identifica factorii care perturbează buna funcționare a mecanismului de asigurare cu manuale școlare”, au afirmat responsabili de la instituţie.

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării va întreprinde, în regim de urgență, măsuri pentru soluţionarea acestei probleme, astfel încât manualele să fie distribuite echitabil fiecărui elev din ţară. „La fel, solicităm angajaților din cadrul organelor locale din domeniul învățământului, managerilor educaționali, să manifeste responsabilitate, iar în cazul în care întâmpină dificultăți să sesizeze ministerul”, au atenţionat sursele citate.