Un automobil de marca „Jaguar”, de circa 42 de mii de euro, anunțat în căutare de oamenii legii din Italia, a fost stopat ieri de polițiștii de frontieră români, la intrarea în R.Moldova.

Potrivit Poliției de Frontieră din România, la volanul mașinii se afla un cetățean italian de 47 de ani. Acesta s-a prezentat la punctul de trecere în jurul orei 21:00. Mașina a fost fabricată în anul 2019 și este înmatriculată în italia.

Polițiștii au avut suspiciuni cu privire la documentele de înmatriculare ale autoturismului. Oamenii legii au efectuat verificări suplimentare și au constatat că acesta figurează în bazele de date ca fiind căutat pentru confiscare, semnalare introdusă de autoritățile din Italia pe data de 11 ianuarie.

De cealaltă parte, bărbatul a declarat că a închiriat autoturismul de la o firmă de specialitate din Italia și că de la acea dată a folosit autovehiculul pentru a circula în mai multe țari, inclusiv în R. Moldova. El nu ar fi știut că nu îi este permis acest lucru și a declarat că nu are cunoștință despre faptul că autoturismul este implicat în vreun litigiu.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză pentru săvârşirea infracţiunii de furtiar autoturismul a fost indisponibilizat la sediul instituţiei în vederea continuării cercetărilor.