Consiliul Superior al Magistraturii a decis organizarea la 13 martie a Adunării Generale a Judecătorilor.

Președintele interimar al CSM, Dorel Musteață, a declarat în cadrul ședinței că anual se convoacă Adunarea Generală a Judecătorilor, unde are loc o raportare a activității instanțelor. În acest sens, s-a propus ca ședința să aibă loc pe data de 13 martie, la ora 10.00.

Pe ordinea de zi a ședinței este inclusă prezentarea raportului activității CSM și a sistemului judecătoresc pentru anul 2019, prezentarea raportului Curții Supreme de Justiție privind unificarea practicii judiciare în anul 2019 și diverse.

Adunarea Generală a Judecătorilor s-a convocat pe 27 septembrie în ședință extraordinară la inițiativa unui grup de judecători prin hotărârea Curții de Apel Chișinău, după ce CSM a respins demersul magistraților de a convoca Adunarea Generală. În acea ședință, Adunarea a decis revocarea din funcție a celor șase judecători delegați în Consiliul Superior al Magistraturii.

Pe 30 septembrie, CSM a adresat o contestație, cerând anularea hotărârii din 27 septembrie. Potrivit CSM, „hotărârea este lovită de nulitate pe motiv că a fost convocată cu încălcarea vădită a prevederilor legale”.

Ulterior, pe 25 octombrie a fost programată o nouă ședință a Adunării Generale a Judecătorilor, la care urmau să fie desemnați membrii noi în CSM, însă s-a constatat lipsă de cvorum.