Magistrații au decis câteva minute că Procurorul-șef suspendat al PA Viorel Morari va petrece următoarele 20 zile în izolator. Astfel a fost acceptat parțial demersul procurorilor care au cerut arestul preventiv pentru 30 de zile.

În același timp, Viorel Morari a declarat presei că nu este vinovat și că acest dosar este unul fabricat la comandă, astfel președintele Dodon ar vrea să se răzbune pe Morari pentru că a redeschis dosarul privind finanțarea ilegală a PSRM. Totodată Morari a negat „că ar fi primit indicații de la Vlad Plahotniuc și că este o aberație a procurorilor”.

Morari a comentat și declarațiile PG în care este menționat că acesta l-ar fi amenințat pe procurorul de caz.

„Cum aș putea să fac asta. De față era avocatul din oficiu, procurorul și doi agenți de la Fulger. Cum aș fi putut amenința? și să știți în primul rând că eu dacă ameninț eu mă țin de cuvânt”, a adăugat Morari.  

Potrivit lui Morari, politicul este implicat sub forma de „a sustrage atenția”.

Totodată Morari a negat „că ar fi primit indicații de la Vlad Plahotniuc și că este o aberație a procurorilor”.

Deschide.MD precizează în același timp că acum câteva luni mai mulți judecători de la Ciocana au semnat o plângere comună, adresată președintelui Dodon dar și speakerului socialist Zinaida Greceanîi că ar fi intimidați de procurori - în particular ar fi fost vorba de procurorii anticorupție. De altă parte, Procuratura Anticorupție și-a exprimat nedumerirea față de scrisoarea magistraților, menționând că „alegațiile invocate în document reprezintă nimic altceva decât o victimizare colectivă sub paravanul căreia, semnatarii vor să-și ascundă acțiunile și deciziile incompatibile cu legea”.

Vezi și: 

Șeful Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, reținut pentru 72 de ore

Ce spune Alexandr Stoianoglo, șeful PG, despre reținerea lui Viorel Morari

Procuratura Generală oferă detalii privind reținerea lui Viorel Morari