Începând de astăzi, 10 ianuarie, cetăţenii moldoveni care se află în Italia îşi pot converti permisele de conducere moldoveneşti în cele italiene, relatează Radio Moldova Actualităţi.

„Am muncit mult la consolidarea cadrului nostru juridic al Acordurilor Bilaterale şi eu mă bucur foarte mult că unele dintre aceste acorduri au fost semnate chiar recent. Pe 10 ianuarie a intrat în vigoare noul acord privind conversia permiselor de conducere”, a declarat ex-ambasadorul ţării noastre la Roma, Stela Stângaci.

Astfel, toţi cetăţenii Republicii Moldova prezenţi pe teritoriul Italiei, vor putea să-şi preschimbe permisele de conducere moldoveneşti de tip nou în permise italiene, fără bariere birocratice, examene, cursuri sau costuri suplimentare.

„Acesta este un beneficiu direct şi concret, un impact direct asupra cetăţenilor noştri”, punctează Stela Stângaci.

Potrivit Acordului între Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul Republicii Italiene privind conversiunea permiselor de conducere, permisele de conducere emise de către autorităţile din Italia, îşi pierd valabilitatea de circulaţie pe teritoriul Republicii Moldova după un an de la data obţinerii reşedinţei de către titular pe teritoriul Italiei.