Tânărul, Vlad Vitalie, care a fost extrădat ieri autorităților din Republica Moldova, refuză să depună depoziții și să vorbească cu procurorii.

După ce ieri a fost plasat în izolatorul Inspectoratului de Poliție Strășeni, procurorii l-au audiat pe tânăr însă acesta a refuzat să vorbească. 

Procurorul care instrumentează cazul, Alexandru Rață, a declarat pentru Deschide.MD, că ceilalți minori deja au depus depoziții și spun că și Vlad Vitalie a lovit-o pe Cristina Parhomenco în vârstă de 14 ani.

Aceeași sursă a mai declarat că Vlad Vitalie urmează să fie adus astăzi în fața instanței pentru a fi reconfirmat mandatul de arest, eliberat pe numele acestuia. 

Amintim că ieri a fost extrădat din Ungaria Vlad Vitalie, minorul care este principalul suspect în cazul omorului fetei de la Strășeni. Acesta a fost adus cu ruta Istanbul - Chișinău pe aeroportul din Capitală. Extrădarea a fost posibilă după ce autoritățile moldovene l-au dat în căutare internațională pe tânăr. ulterior a fost reținut de organele de drept ale Ungariei iar ulterior Procuratura Generala a transmis toate documentele necesare pentru efectuarea procedurii de extrădare Ministerului Justitie din Ungaria. 

Adolescentul Vlad Vitalie, cunoscut prin Strășeni ca „Zaieț”, în vârstă de 17 ani, care ar fi suspectat de faptul că, împreună cu alți trei minori din Strășeni, ar fi omorât-o cu bestialitate pe Cristina Parhomenco, minora de 14 ani.

Cei patru minori ar fi suspectați că au omorât-o pe Cristina Parhomenco în vârstă de 14 ani, după ce au consumat împreună băuturi alcoolice, iar cadavrul acesteia l-au ascuns într-o clădire aflată în construcție și l-au acoperit cu cărămizi și lespezi de lemn.

Doi dintre ei în prezent sunt cercetați în stare de arest, iar un alt minor de 13 ani este cercetat în stare de libertate. Adolescenții care sunt suspectați de asasinarea adolescentei de 14 ani Cristinei Parhomenco riscă până la 20 de ani de privațiune de libertate, dacă vinovăția lor va fi dovedită.